PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖ  on vuonna 1971 perustettu kristillinen lähetys- ja avustusjärjestö. Lähetyssäätiö työskentelee yli 20 maassa ja Suomessa (koulu-, nuoriso- ja mediatyö). Olemme tunnustustenvälinen, evankelinen uskonlähetys, jonka tarkoituksena on viedä ajallista apua ja julistaa evankeliumia. Työskentelemme kansallisten, paikallisten kristillisten ryhmien kanssa tukien Kristuksen ruumiin yhteyttä ja ykseyttä. Toimimme myös yhteistyössä kansainvälisten kristillisten järjestöjen kanssa. Korostamme evankeliumin muuttumattomuutta ja tunnustamme Raamatun erehtymättömänä Jumalan Sanana. Evankeliumin viestinnässä käytämme kaikkia nykymedian tuomia mahdollisuuksia. Patmos Lähetyssäätiö työskentelee Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa, Lähi-idässä sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

 

TOIMINTA SUOMESSA

Medialähetystyö Radio-ohjelmat: Patmoksen ohjelmia kuullaan sekä Radio Dein että uuden Radio Patmos -aseman taajuuksilla. Näihin ohjelmiin sisältyvät säätiön omaan tuotantoon kuuluvat Taivaan ja Maan väliltä, Radiokirkko, Kaksin Käsin Maailmaan ja Ristitulta -ohjelmat. Televisio-ohjelmat Leo Meller ja Ystävät, Patmos Maailmalla, Ristitulta, Come Home ja Come Home Kids -ohjelmat Taivas TV7 kristillisellä TV-kanavalla. Evankelioimistyö Kristillisen Mediakeskuksen / Studio24 / Savenvalajan Pajan toiminta Helsingissä, julistustyö ja kokoustoiminta maanlaajuisesti. Nuorisotyö Riku Rinteen Come Home koulu- ja nuorisotyö ja Come Home -radio-ohjelmat ja nuorten leiritoiminta maanlaajuisesti.  Kuva ja Sana kirjallisuustyö.

 

TOIMINTA ULKOKENTILLÄ

Kenttiimme voit tutustua myös lähemmin Patmosmaailma -sivulla. 

AFGANISTAN

Pakolaisapu ja humanitaarinen avustustyö. Evankelioimistyö sekä maassa että diasporassa elävien afgaanien keskuudessa Keski-Aasiassa. Radioevankelioiminen FEBA-radion kautta. Yhteistyöjärjestö: International Crisis Relief

AFRIKAN ISLAMILAISET MAAT

Pohjoisessa ja itäisessä Afrikassa (kirjallisuus-, seurakunta-, radio- ja televisiotyö).

ALBANIA

Seurakunta- ja evankelioimisprojektit Divjakessa. Humanitaarinen apu. Nuorisoprojektit.

ARABIEMIRAATIT

Suomalaisen kristillishumanitaarisen ja evankelioivan muslimimaailmaan suunnatun kokonaisapuohjelmamme konsultin työtehtävät. Rinnalla osallistuminen Emiraattien evankelisen seurakuntaliikkeen toimintoihin.

ARMENIA

Kristillishumanitaarinen työ Jerevanissa sijaitsevassa lastenkodissa sekä päiväkeskushanke, jossa vammaisille lapsille annetaan kuntoutusta. Tähän anottu Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroja. Paikallinen yhteistyöjärjestö on Patmos-Ararat Foundation.

BELGIA

Beth Yeshoua -seurakunnan työn tukeminen. Juutalaisevankeliointi.

BOSNIA

Sotaorpojen ja -leskien avustustyö Sarajevossa ja Srebrenicassa. Vammaisten laitoslasten avustaminen. Bosnian Evankelisen Yhteyden raamattukoulutyön tukeminen.

BRASILIA

Slummi- ja katulapsityö ja huumenuorten vieroitushoito-ohjelma Fortalezassa.

EGYPTI

Kristillishumanitaarinen työ. Kairon jätteidenkerääjäyhdyskunnan sairaala-, koulu-, seurakunta- sekä kummilapsiprojektit yhteistyössä Mokattamin koptiortodoksikirkon kanssa.
Mediatyön tukeminen. Sudanin pakolaisseurakunnan avustaminen.

ETIOPIA

Humanitaarinen apu nälkäalueilla. Seurakunta- ja evankelioimistyö. Kristillisen Lokken lastentarhan ja esikoulun ylläpitäminen ja kummilapsityö. Katulasten auttaminen. Pyhäkoulunopettajien kouluttaminen.

IRAK

Seurakuntatyö ja avustusprojektit yhteistyössä Evankelisen Allianssikirkon kanssa.

ISRAEL

Juutalaistyö:

Seurakunta-, kirjallisuus- ja humanitaarinen työ uusien maahanmuuttajien (Venäjän ja IVY-maiden juutalaisten) keskuudessa. Armon ja Totuuden seurakuntatyö. Bead Chaim - elämän puolesta työ nuorten naisten keskuudessa. Suomalaislähetit.Kummiapu kehitysvammaisten lasten Lieman -koulussa Ramlessa.Punaista ristiä vastaavan Magen David Adom -järjestön tukeminen, ambulanssi-, väline- ja työtukiohjelmineen. Klinikkarakennusprojektit. Veripankit. Exodusapu: Maahanmuuttajien kustannusten kattaminen (ajankohtaisia lentoja Etiopiasta, Irakista ja Argentiinasta, Georgiasta) Keren Hayesod -järjestön kautta. Vähäosaisten perheiden ruokinta-apu King of Kings -seurakunnan kautta. 

Arabityö Israelissa ja Länsirannalla:

Humanitaarinen apu- ja mediaevankelioimistyö (videot, kasetit, TV-työ) Israelin arabien ja Länsirannan palestiinalaisten keskuudessa Jerusalem Evangelistic Outreach -järjestön kautta. Bethlehem Bible College -raamattukoulun työn tukeminen. Kummilapsityö Abu Joosefin sosiaalikeskuksessa Beit Jalassa. Seurakuntatyön tukeminen Gazan evankelisen seurakunnan kautta ja Jerusalem Evangelistic Outreach -järjestön kautta.

KONGON DEMOKRAATTINEN TASAVALTA

Kristillishumanitaarinen työ International Crisis Relief -järjestön kautta. Radiolähetystyö.

LIBANON

Kansallisen evankelisen Allianssikirkon seurakunta-, lähetys- ja avustustoimintojen tukeminen. Allianssikirkon CAIT-raamattukoulutyö. Kummilapsityö Home of the Harvest -lastenkodissa Etelä-Libanonissa.

RANSKA

Etelä-Ranskan työkeskus Euroopan, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän muslimialueilla tapahtuvan humanitaarisen, evankelioivan ja seurakuntien perustamiseen ja kasvuun tähtäävän toiminnan koordinointi. Kehitystyössä olevien kouluttaminen. Mediatyö.

MOLDOVA

Operaatio Joulun Lapsi -projekti, jonka kautta viedään joululahjapaketteja ja humanitaarista apua lasten laitoksiin ja köyhiin kyliin. Kummilapsityö tuberkuloosisairaalassa Kishinevissä.

ROMANIA

Oradea: Urvindin kylän kehittämisprojekti, evankelioimis-, seurakunta- ja kirjallisuustyö sekä kummilapsiohjelma yhteistyössä People to People -järjestön kanssa. Katulasten avustaminen. Medgidian alueen köyhien perheiden avustaminen, lasten kouluttaminen. Yhteistyö Open Doors -järjestön kanssa. Timisoara: Mediatyö Alfa - Omega Productions: TV Romaniassa sekä satelliittityö. Bukarest: Podul Prieteniei - seurakunta- ja juutalaisevankelioimistyö. Kirjallisuustyö. Operaatio Joulun Lapsi -projekti: Joululahjapaketteja laitoslapsille ja köyhien perheiden lapsille.

SUDAN (ETELÄINEN ALUE)

Humanitaarinen avustustyö ja raamattukoulut, kirjallisuusevankeliointi ja lapsityö. Yhteistyö International Crisis Relief -järjestön kanssa. Etelän pakolaisten avustaminen Darfurin pakolaisleirissä.

UKRAINA

Karpaattien alueella elävien holocaustista selvinneiden juutalaisvanhusten humanitaarinen avustaminen ja hengellinen työ.

VALKO-VENÄJÄ

Juutalais-kristillinen seurakuntatyö ja evankelioimistyö. Humanitaarinen apu.

VENÄJÄ

Juutalaisevankelioimistyö ja humanitaarinen apu juutalaisille. Moskovan kristillisjuutalaisen seurakunnan Most Druzhbyn työ. Työ Belgorodissa.

Mediatyö. Kirjallisuustyö: postitusvarasto Viipurissa, josta käsin laaja postitusohjelma mm. radiokuuntelijoille.

YHDYSVALLAT

Juutalaisevankelioimis- ja seurakuntatyö, lasten kerho- ja leiritoiminta venäjänkielisen emigranttiväestön keskuudessa New Yorkissa ja laajemmin USA:n itärannikolla.

IHMISKAUPAN VASTAINEN TYÖ

Ihmiskaupan laajenevien ongelma-alueiden kartoittaminen ja ko. työssä toimivien kansainvälisten järjestön kanssa yhteistyössä toimiminen, avun kohteena ihmiskaupan uhrien auttaminen takaisin omalle kotiseudulleen tai tukiohjelmaan mukaan. Esimerkkinä Moldovassa toimiva Casa Speranta (Toivon talo), jossa 10 ihmiskaupan ja prostituution uhriksi joutunutta nuorta naista on saanut turvakodin.

KANSAINVÄLINEN KATASTROFIAPU

Eri maissa tapahtuvien luonnonkatastrofien tai sotien uhreille katastrofiavun luonteisen avun pikainen toimittaminen: humanitaarista materiaalista apua, lääkkeitä, terveydenhoitohenkilökunnan lähettämistä, asumusten jälleenrakentamiseen tarvittavan henkilökunnan tai materiaalin lähettämistä. Apu kanavoidaan perille joko Patmos Lähetyssäätiön oman henkilökunnan tai kansainvälisten avustusjärjestöjen kuten International Crisis Relief, International Justice Foundation, Assemblies of God kirkkokunnan Project Rescue, Shelter International, Samaritan's Purse, Gospel of Asia, Oxfam ym. kautta.

PIONEERILÄHETYSAKTIOT NS. SAAVUTTAMATTOMIEN KANSOJEN ALUEILLA

Patmos Lähetyssäätiö kuuluu suomalaisena osapuolena kymmenien eri kansallisuustaustoja edustavien lähetysjärjestöjen yhteenliittymään, joka eri evankelioimismenetelmin vie kristillistä sanomaa kansoille, jotka eivät vielä ole sen tavoittamia. Patmos työskentelee mm. näiden alueiden hyväksi:

BURJATIA

Kristillishumanitaarinen avustustyö, evankelioimis- ja seurakuntatyö, raamattukäännöstyö (IBT-järjestön kautta), Burjatiankielisen kirjallisuuden painattaminen paikallisesti, radio- ja tv-työ. Huumevieroituskeskus (Kjahtassa).

KESKI-AASIA

Humanitaarinen avustusohjelma, evankelioimis-, seurakunta- ja mediatyö. Humanitaarinen ja evankelioimistyö Tadjikistanissa.

 

YHTEISTYÖKUMPPANEITAMME

 

Kansainvälisiä yhteistyökumppaneitamme ovat mm. 

 • Alfa Omega TV Romania
 • Bethlehem Bible College
 • Christian Relief and Rehabilitation Association
 • Christian Witness to Israel
 • Egyptin Koptiortodoksikirkko
 • Libanonin Allianssikirkko
 • FEBA International
 • Fundatia Osana
 • Institute for Bible Translation
 • IBRA-Radio
 • International Justice Mission
 • International Crisis Relief
 • Keren Hayesod
 • People International
 • People to People
 • Samaritan's Purse
 • Shelter for Life

Kotimaassa Patmos Lähetyssäätiö on Suomen Lähetysneuvoston (SLN), Suomen Evankelisen Allianssin (SEA), ja MENET-nuorisotyön jäsen, Vastuullinen Lahjoittaminen (VaLa ry) perustajajäsen sekä Helsingin Yhteiskristillisen evankelioimistoimikunnan (HYKE) jäsen. Toimimme myös Lausannen liikkeen juutalaisevankelioimisen Suomen työryhmässä (JUST)