Kummimaksu on 300 €/vuosi (vain 0,82 € / pv). Vuosimaksun voit maksaa kerralla tai haluamissasi erissä. Kummikohteissa järjestetään lapsille joulujuhla lahjoineen. Vapaaehtoinen jouluraha on 10€/kummi. Kummiksi ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään tarkemmat toimintaohjeet.

 

PATMOSLAPSET 2016 -lehti

Hyviä uutisia lasten maailmasta

Patmoksen lastenavun kohteet esittäytyvät tässä 24 sivuisessa julkaisussa kuvin ja sanoin. Katso mitä kummiapusi saa aikaan. Lataa lehti koneellesi alla olevasta linkistä.

Patmoslapset 2016 -lehti (pdf)

Tai pyydä se ilmaiseksi kotiisi paperiversiona ottamalla yhteyttä lähetystoimistoomme 09-85674988 tai patmos (at) patmos.fi

 

Songul - tyttö, joka joutui ihmiskaupan uhriksi

On ihana asia kertoa voitoista, joita rakkaudella annettu kummiapu saa aikaan. Koko Patmoslapset -lehti on täynnä hyvää uutista lapsista, joiden elämän kummit ovat muuttaneet apunsa kautta. Olemme hyvin kiitollisia jokaisen kummikohteen kummeille. Teidän avullanne lasten elämässä on tapahtunut suuri muutos – parempaan!

Mutta, taistelu on kova ja vihollinen ei jätä hetkeksikään rauhaan nuoria, jotka etsivät elämäänsä suuntaa. Romania on yksi valitettava esimerkki maista, joissa ihmiskaupan uhriksi joutuvat nuoret, jopa lapset. Jopa alle 10-vuotiaita tyttöjä myydään lapsimorsiamiksi.

Usein voitamme taistelun pimeyttä vastaan, joskus valitettavasti menetämme. Tässä on tosikertomus tytöstä nimeltä Songul. Hänet menetimme järkyttävällä tavalla.

Työtoverimme Hardi ja Beti Kubassek johtavat Avoimet ovet -järjestöä Romaniassa. He tekevät työtä lasten keskuudessa, jotka ovat vaarassa joutua ihmiskaupan uhreiksi. He kertoivat Songulin tapaamisesta:

Tapasimme Songulin hänen ollessaan 4-vuotias. Sukunsa pakottamana hän kerjäsi kadulla ruokaa, yhdessä pienemmän sisarensa kanssa. Avoimet ovet –järjestö vei sisarukset lastenkotiin, jonka kautta Songulin piti saada uusi tulevaisuus ja uusi koti. Lopulta hänen sukulaisensa saivat selville tytön olinpaikan ja veivät hänet ja myivät hänet lapsimorsiameksi.

Joskus tapasimme tytön ja yritimme kutsua häntä takaisin, onnistumatta siinä. Hänet lähetettiin toiselle puolelle maata. Songul päätyi prostituoiduksi myymään omaa ruumistaan julmille ihmiskauppiaille, joille elämä ei ole minkään arvoista.

Songulin elämä päättyi aiemmin tänä vuonna, kun yksi hänen asiakkaistaan tappoi hänet ja hylkäsi tytön ruumiin matalaan ojaan. Songulista löytyi vain osa. Kulkukoirat olivat syöneet lähes 80 % hänen ruumiistaan. Murhaaja saatiin kiinni ja hänet tuomittiin 23 vuodeksi vankeuteen murhasta.

Miksi kerron tämän?

Songulin järkyttävä kohtalo saa meidät toimimaan vielä enemmän pienten lasten elämän puolesta, ettei yksikään tyttö tai poika joutuisi ihmiskauppiaitten käsiin. Kummityö pelastaa juuri tältä kohtalolta, niin Romaniassa, Moldovassa, Brasiliassa kuin Egyptissä… kautta koko lasten maailman.

Ettemme menettäisi enää yhtäkään… Herra, auta meitä tässä työssämme.

Nouse, huuda ja valita yöllä, kun vartiohetket alkavat. Vuodata sydämesi kuin vesi Herran kasvojen eteen. Kohota kätesi hänen puoleensa pienten lastesi elämän puolesta, jotka nääntyvät nälkään kaikkien katujen kulmissa. – Valitusvirret 2:19 (RKK)

PIRKKO SÄILÄ
toiminnanjohtaja

 

Lue näistä ja muista kummityön iloista ja voitoista tuoreesta Patmoslapset 2016 -lehdestä.