Israel

Yhdysvaltojen republikaanisen puolueen presidenttiehdokas Donald Trump totesi Daily Mail -lehden haastattelussa, että Israelin tulisi jatkaa siirtokuntien rakentamista Juudeassa ja Samariassa. Trump sanoi, että presidenttinä hän mielellään neuvottelisi aidosta rauhasta Israelin ja palestiinalaisten... http://patmos2.vlu.fi/israelarkisto/1188/donald_trump_ei_tuomitse_israelin_siirtokuntia Patmos article

Donald Trump ei tuomitse Israelin siirtokuntia

Yhdysvaltojen republikaanisen puolueen presidenttiehdokas Donald Trump totesi Daily Mail -lehden haastattelussa, että Israelin tulisi jatkaa siirtokuntien rakentamista Juudeassa ja Samariassa.

Trump sanoi, että presidenttinä hän mielellään neuvottelisi aidosta rauhasta Israelin ja palestiinalaisten välillä, ”ei sellaisesta rauhasta, joka kestää pari viikkoa kunnes he alkavat taas ampua raketteja.”

Mitä tulee juutalaisiin siirtokuntiin alueilla, joita palestiinalaiset havittelevat valtiokseen, Trump sanoi, että Israelin tulisi ”mennä vaan eteenpäin.” Trump moitti ankarasti presidentti Barak Obaman tapaa kohdella juutalaisvaltiota.

”Miettikää nyt, Israeliin ammuttiin raketteja ja minusta Israelia ei koskaan kohdeltu asianmukaisesti meidän maamme taholta. Tarkoitan, tajuatteko mitä se on ja kuinka tuhoisaa sellainen on?” miljardööri kysyi.

Trump arveli, että vaikkei hän tunne pääministeri Benjamin Netanyahua kovin hyvin ”uskoisin, että tulisimme oikein hyvin toimeen keskenämme” mikäli hänet valittaisiin amerikan presidentiksi.

Lähde: Israel Today 3.5.2016