http://patmos2.vlu.fi/filebank/blog/authors/fb-share_10_5026-juha_kasvo.jpg Marraskuussa 2016 käytävien USA:n presidentinvaalien esivaalikierrosten ratkaisevat vaiheet ovat nyt käsillä. Ennakkoarvioiden mukaisesti demokraattien ehdokkaaksi näyttää päätyvän Hillary Clinton. Sen sijaan republikaanien ehdokkaan nimen selviämiseen liittyy monimutkaisempia ulottuvuuksia. Mistä... http://patmos2.vlu.fi/blogi/kirjoitukset/833/mista_usa_n_presidentinvaaleissa_on_nyt_vuonna_2016_kysymys Patmos article
Juha Ahvio
8.4.2016
Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

Mistä USA:n presidentinvaaleissa on nyt vuonna 2016 kysymys?

 

Marraskuussa 2016 käytävien USA:n presidentinvaalien esivaalikierrosten ratkaisevat vaiheet ovat nyt käsillä. Ennakkoarvioiden mukaisesti demokraattien ehdokkaaksi näyttää päätyvän Hillary Clinton. Sen sijaan republikaanien ehdokkaan nimen selviämiseen liittyy monimutkaisempia ulottuvuuksia. 

Mistä USA:n presidentinvaaleissa on nyt loppujen lopuksi kyse? Pidän tästä aiheesta ajankohtaluennon ensi maanantaina eli 11.4.2016 Helsingin Kristillisessä Mediakeskuksessa eli Savenvalajan pajassa (Sörnäisten rantatie 27 D, 6. krs.) alkaen klo 18.00. Tervetuloa paikan päälle kuuntelemaan. Luentoa voi seurata myös kotikoneen äärellä internetin välityksellä tämän linkin kautta

Käsittelen luennossa aiheen kannalta oleellisia peruskysymyksiä, kuten: 

Miksi USA:n presidentinvaaleja on syytä pitää kiinnostavina myös Suomen ja Euroopan näkökulmasta? Mitä nykyisen presidentin Barack Obaman kahden kauden eli kahdeksan viimeisen vuoden aikana on USA:ssa tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan siinä tapauksessa, jos Hillary Clintonista tulee Yhdysvaltojen seuraava presidentti? Miksi juuri näitä vuoden 2016 presidentinvaaleja on syytä pitää erityisen tärkeinä? Ja ennen kaikkea käsittelen sitä, mistä Trump-ilmiössä on perimmiltään kyse ja millaisiksi Ted Cruzin ja Donald Trumpin keskinäiset asetelmat ovat amerikkalaisen ruohonjuurikonservatismin ja republikaanisen puolueen virallisen puolue-eliitin näkökulmista kehkeytyneet. Otan kantaa siihen, minkälaisesta laajemmasta viitekehyksestä kumpuaa se  ohjelmallinen Trump-vastaisuus, jota varsinkin media mutta myös monet muut tahot ovat pitäneet yllä sekä Yhdysvalloissa että muuallakin. Valaisen luennossani myös kysymystä siitä, onko Trump todellinen konservatiivi ja mikä hänen poliittinen ohjelmansa todella on?

Mistä USA:n presidentinvaaleissa on nyt vuonna 2016 kysymys? Maanantaina 11.4.2016, alkaen klo 18.00, Helsingin Kristillisessä Mediakeskuksessa.        

Jos, et pääse paikalle tai, jos et voi seurata puhetta internetin välityksellä,  tilaa se tästä

 

Kommentoi "Mistä USA:n presidentinvaaleissa on nyt vuonna 2016 kysymys?"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 __  __  ______  __  __  _____       
 \ \\/ // /_  _// \ \\/ // | ___||   ___  
 \  //  -| ||-  \  //  | ||__   /  || 
 / . \\  _| ||_  / . \\  | ||__   | [] || 
 /_//\_\\ /_____// /_//\_\\ |_____||  \__ || 
 `-` --` `-----`  `-` --` `-----`   -|_|| 
                       `-` 
 
 

7 kommenttia "Mistä USA:n presidentinvaaleissa on nyt vuonna 2016 kysymys?"

Lintunen puuriainen 8.4.2016 16.50

Olen täysin varma, että tällä sensaatiomaisella luennollaan dosentti Ahvio paljastaa Trump-vastaisen kansainvälisen salaliiton, jonka takana ovat meediot, vapaamuurarit, Hollywoodin rahapiirit, wallenbergiläiset, vihervasemmisto ja tietysti homot.

tarkkailija 10.4.2016 18.14

Totta! Ahviolla taitaisi mennä yöunet, jos Hillary Clintonista tulisi seuraava USA:n presidentti.

,

Watchman on the wall 10.4.2016 18.14

Edelleenkin toistan Totuuden ja kerron sen minkä tiedän Jumalan Pyhän Hengen välittäneen monille vartiomiehille ja palvelijoille.
Kerron myös vähän sotilasasioista ja lakimuutoksista Yhdysvalloissa.

Nykyinen 44. Amerikan presidentti on usa:n Viimeinen presidentti!
Ja hän on myös YKn seuraava pääsihteeeri. Ban Ki-Moon eroaa pian.
http://www.breakingisraelnews.com/58449/kuwaiti-news-claims-obama-wants-to-be-next-un-secretary-general-middle-east/#uJKdBKH83UAQFzKX.97
Jotain suurta kuten Maailmantalouden romahdus ja siviililevottomuudet aselain tiukennus yritysten tähden tapahtuu Amerikassa pian
ja silloin B arackHus seinO bama laittaa Martial Law Sotatila-Lain käyttöön ,Se toimenpide antaa hänelle diktaattorin valtuudet kävellä yli Kongressin, Senaatin, ja USA:n PerustusLain vallan, niinkuin hän on nytkin tehnyt Veto-lla ja Executive-määräyksillään.
Mutta silloin mikään Ei pidättele enää häntä..
2001 hyväksytty Patriot Act ,
2012 hyväksytty National Defense Authorisation Act. antavat
Presidentille diktaattorin valtuudet sulkea koko Amerikan ja laittaa ihmiset keskitysleireille(FEMA) , siis ne, jotka eivät kuole sitä ennen erikoisjoukkojen luodeista koteihinsa tai kaduille. Ne, jotka eivät ota Pedon merkkiä (R.F.I.Dmicro chip implant/tattoe) .Ilmestyskirja 13.
DHS, TSA, Jade Helm-harjoitus, yli miljoona onttokärkistä luotia hankittu pelkästään TSA ja DHS:lle useita miljoonia, plus MRAP sotilasajoneuvoja poliiseille ja muille joukoille.
Jos ei valmistaudu sotaan omaa kansaa vastaan niin Miksi hankkia tuhansia Miinaräjähdyksen kestäviä raskaasti panssaroidut aseistetut sotilasajoneuvot, jotka ovat löytäneet tiensä vasta perustetuille DHS-joukoille ja poliiseille+ rynnäkkökiväärit ja koko vartalo panssarit. Hmm josko "Predator drones" ovat postinkuljetusta varten Hellfire-ohjuksin? ja niiden käyttö on sallittua myös Amerikassa kun Martial Law on julistettu käyttöön.
Puhumattakaan Litmus-testeistä, joita tehtiin ylemmälle sotilasjohdolle, jossa kysyttiin mm. "valmiutta tappaa kansalaisia/ei-kansalaisa jos tilanne niin vaatii" ja jos vastasi kysymykseen kieltävästi, niin potkut.
Esim. useita 2-3 tähden kenraalia jopa Ydinaseiden käyttö voimista sai potkut pitkän sotilasuransa päätteeksi kun eivät läpäisseet Litmus-testiä. Irtisanomiset naamioitiin mikä milläkin verukkeella, esim. "mukamas juopumus työajalla".
Varmasti joku ymmärtää; Ei tämä ole normaalia turvallisuuspolitiikan huipulla.
Löytyy lukuisia u.s evp everstejä, kapteeneja kertomaan saman.
Tilanne on kaikkea muutakuin "tavallinen".
And all is about to change. " The Change is come to America".

anita friman 10.4.2016 18.14

Odotan mielenkiinnolla huomista luentoa mitä ahviolla on kerrottavana amerikan tilanteesta ja mikä vaikutus on eurooppaan tulevista vaaleista.Saakoon Herra siunata tulevaan iltaan veljemme.DEpYD

J. Borgman 10.4.2016 21.07

Eletään todella mielenkiintoisia aikoja. Vainoharhaisen hullun ja viisaan älykön välillä ei voi enää tehdä eroa, koska käsitys Totuudesta on pirstoutunut. Kristinuskon Totuuteen uskovat näkevät maailman tilanteen aivan toisin kuin ne, joita Jumalan profeettojen, evankelistojen ja apostolien kautta välittämä sanoma ei kiinnosta. Puhetapa ja käsitteet ovat toivottomasti eriytyneet. Epäkristilliset eivät pysty edes pilkkaamaan kristittyjä, koska eivät tunne heidän käyttämiensä puhetapojen ja käsitteiden merkityksiä, jotka pohjautuvat Raamatun ilmoitukseen kokonaisuudessaan (siis ei riitä, että tietää jonkun Jeesuksen tai Paavalin esittämän puheenparren sieltä täältä).

Trumpista sen verran, että itse toivon kovasti hänen voittoaan, mutta aikaa hurjaa on tuo vastustus USA:ssa ja meilläkin. Trump ei sinänsä tuo esiin kristillisyyttä ja elääkin melko reteästi verrattuna kristittyjen klassisiin ihanteisiin, mutta hänen puheistaan välittyy vaikutelma kristillisperäisestä konservatismista ja maalaisjärjestä. Tärkein Trumpin puolesta puhuva seikka on hänen väitetty riippumattomuutensa USA:n korruptoituneesta valtaeliitistä, joka on köyhdyttänyt oman kansansa ja sotkeutunut lähes kaikkiin maailmalla riehuviin konflikteihin.

Havainnoija 11.4.2016 12.59

Meillä on pieni eläkeläisten piiri tässä taloyhtiössä, ja kokoontuessamme luemme joskus jonkin kappaleen Ahvion salaliittokirjoitelmista, sillä kaikkihan tietävät, että nauru pidentää ikää. Republikaanien presidenttiehdokkaat Trump ja Cruz ovat puhuttaneet siinä mielessä, että emme ole vielä päässeet yksimielisyyteen siitä, kumpi olisi siedettävämpi, rutto vai kolera.

Heikki 13.4.2016 21.57

Trumpin vastainen kampanjointi on kyllä jotain ennen kuulumatonta jopa Amerikan perinteisesti varsin värittyneissä presidentinvaalimittelöissä. Amerikassa on esitetty jopa aivan aiheellisia spekulaatioita siitä, mahtaako Trump säilyä edes hengissä vaaleihin asti, niin voimakasta hänen vastustuksensa on, ja myös niin voimakkaihin tekoihin valmista.

Trumpin suosion jatkuminen on kauhistus republikaaneille. Puolueessa on suoranainen paniikki. Aiheesta kirjoitti juuri blogin erittäin arvostettu talousbloggari Martin Armstrong.

Yhdysvaltain todellisesta, hyvin räjähdysherkästä tilanteesta uutisoidaan harmillisen vähän Suomessa. Amerikkalaisen nettimedian välityksellä saa kyllä politiikkaan perehtymätönkin hyvän kuvan siitä, miten kaoottinen tilanne siellä monessa suhteessa tällä haavaa on.

En valitettavasti kuullut Ahvion puhetta, pitääpä tilata äänite.