http://patmos2.vlu.fi/filebank/blog/authors/fb-share_2_4995-LM_tanaan-profile.jpg Olin kahden vuorokauden työmatkalla Ruotsissa. Agendani oli tiukka enkä aikonut kenenkään neuvottelukumppanin kanssa käydä yhtään minuuttia niin sanottua sosiaalista keskustelua. Vaan enpä päässyt pakoon isäntieni infokylvöjä, ja nopeasti käsitin, että läntisen naapurimaan tuoreet kokemukset oli... http://patmos2.vlu.fi/blogi/kirjoitukset/813/kuukausi_monikulttuurisuutta_ruotsissa Patmos article
Leo Meller
22.2.2016
Leo Meller

Leo Meller on Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).

Kuukausi monikulttuurisuutta Ruotsissa


Olin kahden vuorokauden työmatkalla Ruotsissa.  Agendani oli tiukka enkä aikonut kenenkään neuvottelukumppanin kanssa käydä yhtään minuuttia niin sanottua sosiaalista keskustelua. Vaan enpä päässyt pakoon isäntieni infokylvöjä, ja nopeasti käsitin, että läntisen naapurimaan tuoreet kokemukset oli syytä kirjata johonkin tienviitaksi ja opiksi meille suomalaisille siitä, mitä pahimmillaan voisi tapahtua meilläkin - elleivät konsulimme valvo.  Kolmelta taholta kuulin, että Ruotsissa on muodostumassa ns.  "maanalainen vastapakolaisuus".  Tällä termillä  tarkoitetaan syntyperäisten kansalaisten lähtöä Ruotsista kymmenen vuoden aikahaarukalla siirtolaisiksi johonkin toiseen valtioon Euroopassa tai maanosamme ulkopuolelle.  Entiset Itä-Euroopan sosialistivaltiot tuntuvat houkuttelevan. Niistä ostetaan jo asuntoja samalla kun omistusasuntoja ja lomaosakkeita  Espanjassa, Portugalissa ja Ranskassa  myydään.   Vanhemmat ovat huolissaan varhaisteini-ikää lähestyvistä nuoristaan.  Tunnustukselliset kristityt kokevat uuspakanuuden ja ennen kaikkea islamin uhkaavan kristittyjen asemaa esimerkiksi islamisoituvassa koululaitoksessa.  Tässä artikkelissa eri lähteistä koostettu raportti marraskuusta 2015 Svean valtakunnassa.

 


OTSIKKOJA JA MUUTA

– Kolmikymmenpäinen muslimimiesten joukko ajatteli, että  nainen rikkoi sharia-lakia kulkiessaan Ruotsissa ilman miespuolista saattajaa. He ajattelivat, että tämän vuoksi hänet pitäisi raiskata ja hänen teini-ikäinen poikansa tappaa.

 

– Göteborgin käräjäoikeus tuomitsi kaksi Ruotsin kansalaista, koska he olivat liittyneet Syyriassa islamilaiseen terroristiryhmään ja murhanneet kaksi vangittua. Todisteena olevalla videolla näkyi, kuinka yhden uhrin kaula katkaistiin. ”Joka ikinen ilta, kun olen mennyt nukkumaan, olen nähnyt ilmassa leijailevan irtonaisen pään”, sanoi oikeuden puheenjohtaja Ralf G. Larsson.

 

– Tapahtui yöjunassa. Johonkin aikaan yöstä uhri heräsi siihen, että irakilaismies oli raiskaamassa häntä. Naisen onnistui päästä vapaaksi ja löytää vaunupalvelija. Aluksi nainen ei halunnut soittaa poliisille. ”Hänen kävi miestä sääliksi [raiskaajaa]… ja hän pelkäsi, että tämä karkotettaisiin takaisin Irakiin.”

 

– Viikko sen jälkeen, kun Ruotsi oli nostanut terrorismin hälytystasonsa neljäksi (korkein taso tähän mennessä) viisiasteisella taulukolla, poliisi esitti lisähuolen, jonka mukaan heidän aseensa eivät riitä  mahdollisen terroristihyökkäyksen estämiseksi.

 

PÄIVÄKIRJAMERKINTÖJÄ

4.11.2015: Ruotsin maahanmuuttovirasto julkaisi lehdistötiedotteen, jonka mukaan se oli kesäkuun jälkeen palkannut lähes tuhat uutta työntekijää. Maahanmuuttovirastolla on tällä hetkellä yli 7 000 työntekijää, tuntityöläiset ja konsultit mukaan lukien. Tämä on lähes kaksi kertaa niin paljon kuin vuonna 2012, jolloin viraston palveluksessa oli 3 350 työntekijää. Suurin osa uusista työntekijöistä hoitaa lakiasioita ja turvapaikkahakemuksia, mutta myös ne yksiköt, jotka vastaanottavat pakolaisia ja suorittavat alkukartoituksen, ovat lisänneet työntekijöidensä määrää. Aivan kuin syksyinen pakolaisvirta ei olisi ollut jo tarpeeksi murskaava, on maahanmuuttovirastolla ollut vaikeuksia myös pitää henkilökuntansa. Työntekijät valittavat huonosta kohtelusta; heidän on myös odotettu päivystävän jopa jouluaattona.

 

4.11.2015: Ruotsin korkein oikeus tuomitsi 31-vuotiaan syyrialaisen Bobel Barqashon 14 vuodeksi vankilaan. Ennen kuin hänen juttunsa tuli korkeimpaan oikeuteen, alempi oikeusistuin oli tuominnut hänet 9 vuodeksi vankilaan, jonka jälkeen vetoomustuomioistuin oli vapauttanut hänet. Vuoden 2013 helmikuussa Barqasho oli heittänyt vaimonsa alas kuudennen kerroksen parvekkeelta. Vaimo oli loukkaantunut pahoin, mutta oli kuin ihmeen kautta selvinnyt hengissä tästä 13 metrin pudotuksesta. Kun hän heräsi viisi viikkoa kestäneestä koomasta, kypärä piti kasassa hänen pääkalloaan, hänen kasvonsa olivat ikään kuin valahtaneet ja hän oli menettänyt kaikki hampaansa. Vetoomustuomioistuimessa puolustus pystyi esittämään riittävät perusteet miehen syyttömyydestä väittämällä, että nainen oli kärsinyt masennuksesta ja hypännyt omasta tahdostaan, ja niin vetoomustuomioistuin vapautti miehen. Siihen mennessä kun korkein oikeus julisti 14 vuoden tuomionsa, Barqasho oli jo kadonnut. Nyt Interpol etsii häntä. Huomautus: Islam sallii vaimon pahoinpitelemisen hengellisyyden opettamistarkoituksessa.  Lyödä ei saa päähän eikä kasvoihin eikä kernaasti saa tuottaa näkyviä jälkiä, jotta perheen maine ei kärsisi. 

 

6.11.2015: Alvestassa sijaitseva Grönkullan koulu sulki ovensa, kun tieto sen alueella tapahtuneesta raiskauksesta levisi sosiaalisessa mediassa. Somalipoika oli ilmeisesti jo jonkin aikaa ahdistellut seksuaalisesti 12-vuotiasta tyttöä. Lokakuun 17. päivänä hän oli vienyt ahdistelunsa astetta pidemmälle, raahannut tytön pensaikkoon ja raiskannut hänet. Jo aiemmin tytön isä oli yrittänyt saada koulua puuttumaan ongelmaan, mutta ilman tulosta. Puuttuminen todettaisiin "rasismiksi".  Raiskauksen jälkeenkään koulun johto ei tehnyt mitään. Pojan sallittiin jatkaa koulunkäyntiään – ainoa toimenpide oli, että hänen ja tytön aikatauluja rukattiin erilaisiksi. Tytön huolestuneet vanhemmat ottivat yhteyttä Fria Tider -verkkosivuille ja kertoivat: ”Meidän päällemme syljetään, koska olemme ruotsalaisia.” Protestiksi koulun johtoa vastaan monet vanhemmat siirsivät lapsensa toiseen kouluun, koska heidän mielestään koulu oli selkeästi asettunut raiskaukseen syyllistyneen pojan puolelle.

 

9.11.2015: Suomenruotsalainen yhteiskunnallisia asioita käsittelevä vapaa kirjoittaja, kääntäjä ja kansalaisaktivisti Merit Wager paljasti blogissaan, että kaikkia Ruotsin maahanmuuttovirastossa työskenteleviä hallintoviranomaisia oli käsketty ”hyväksymään väite, että hakija on lapsi, ellei hän näyttänyt yli 40-vuotiaalta”. Vasta sen jälkeen, kun maahan oli 1. joulukuuta 2015 mennessä saapunut ällistyttävät 32 180 ”saattajaa vailla olevaa lasta” – sittemmin heitä on tullut lisää 1 130 – hallitus päätti lopulta toimia. Jos Ruotsin valtiopäivät hyväksyy tehdyn ehdotuksen, kaikkien aikuisilta näyttävien täytyy käydä läpi lääketieteellinen iänmääritys. Yksi syy siihen, miksi Ruotsi ylipäänsä lopetti niiden tekemisen, oli se, etteivät lastenlääkärit suostuneet niihin. Heidän mukaansa kyseinen määritys oli ”epäluotettava”.

 

10.11.2015: 28-vuotiasta irakilaismiestä syytettiin raiskauksesta Suomen ja Ruotsin välillä kulkevassa yöjunassa. Mies oli alun perin suunnitellut hakevansa turvapaikkaa Suomesta, mutta havainnut elinolot Suomessa liian ankariksi. Tämän vuoksi hän oli päättänyt matkustaa junalla takaisin Ruotsiin. Taittovuoteellisessa vaunussa (sekä miesten että naisten käytössä) raiskaaja ja kaksi muuta turvapaikanhakijaa tapasivat yhden niistä monista ruotsalaisista naisista, joilla on tapana ihastua ”uusiin tulokkaisiin”. Nainen osti miehille voileipiä, ja he joivat votkaa. Kun kaksi miehistä alkoi kouria naista, hän käski heidän lopettaa, mutta päätti jäädä vaunuun ja käydä nukkumaan. Johonkin aikaa yöstä hän heräsi siihen, kun irakilaismies oli raiskaamassa häntä. Naisen onnistui päästä vapaaksi ja hän löysi vaunupalvelijan. Vaunupalvelijan suureksi hämmästykseksi nainen ei heti halunnut nostaa syytettä. Oikeuden pöytäkirjoissa todetaan: ”Vaunupalvelija kysyi naiselta, pitäisikö hänen kutsua poliisi. Aluksi nainen ei halunnut sitä, koska hän ei halunnut tuottaa turvapaikanhakija N.N:lle vaikeuksia. Hän sääli miestä… ja pelkäsi, että tämä karkotettaisiin takaisin Irakiin.”  Mies sai vuoden vankilatuomion, määrättiin maksamaan naiselle vahingonkorvausta 85 000 kruunua ja hänet karkotettiin – mutta hän saa palata Ruotsiin viiden vuoden kuluttua.

 

10.11.2015: Algerialaista ja syyrialaista turvapaikanhakijaa syytettiin Strängnäsissä tapahtuneesta ruotsalaisnaisen raiskauksesta. Miehet, 39-vuotias algerialainen ja 31-vuotias syyrialainen, tapasivat naisen baarissa eräänä elokuun iltana. Naisen poistuttua toinen miehistä lähti seuraamaan häntä, kaatoi hänet maahan ja teki väkivaltaa. Tämän jälkeen nainen lähti kävelemään ja törmäsi kahteen muuhun mieheen – syyrialaiseen ja erääseen toiseen tunnistamattomaksi jääneeseen mieheen – ja raiskattiin uudelleen. Kuulusteluraportin mukaan syyrialaismies myös sylki naista päin kasvoja ja sanoi: ”Minä aion naida sinua, sinä pieni ruotsalaistyttö.” Kun poliisi myöhemmin kuulusteli näitä kahta samassa turvapaikanhakijoille tarkoitetussa vastaanottokeskuksessa asuvaa miestä, he kielsivät tuntevansa toisensa. Tuomio annettiin 1. joulukuuta. Raiskaaja numero yksi tuomittiin 2,5 vuodeksi vankilaan ja maksamaan 117 000 kruunua vahingonkorvausta ja hänet karkotettiin Algeriaan. Raiskaaja numero kaksi tuomittiin törkeästä raiskauksesta neljäksi vuodeksi vankilaan. Häntä ei kuitenkaan voida karkottaa, koska ”tällä hetkellä Syyriaan karkottamisten täytäntöönpanossa on esteitä”. Hänet tuomittiin maksamaan naiselle 167 000 kruunua vahingonkorvausta.

 

13.11.2015: Käräjäoikeudessa aloitettiin oikeudenkäynti kahdeksaa 19–26-vuotiasta eritrealaismiestä vastaan, jotka käräjäoikeuden lausunnon mukaan ”julmasti ja armottomasti” jengiraiskasivat 45-vuotiaan naisen. Nainen oli odottanut porraskäytävässä ystäväänsä, kun miehet kutsuivat hänet sisään erääseen asuntoon. Sisällä hänet paiskattiin lattialle, pidettiin väkisin paikoillaan, hakattiin ja raiskattiin. Kun poliisi kuulusteli naista, hän sanoi: ”Tuntui kuin käsiä ja sormia olisi ollut joka paikassa. Sormia työnnettiin sisälle vaginaani ja peräaukkooni. Se oli pelkkää tuskaa. Pystyin tuntemaan, kuinka sormenkynnet raapivat minua sisältäpäin.” Hän kertoi myös kuulleensa eritrealaisten nauravan ja puhuvan omalla kielellään raiskatessaan häntä. ”Heillä kaikilla tuntui olevan todella hauskaa”, nainen sanoi.  Kahden miehen alkaessa riidellä siitä, kuka raiskaisi hänet seuraavaksi, nainen yritti paeta, mutta miehet löivät häntä päähän, jolloin hän menetti tajuntansa. Virottuaan hän pakeni ulos ikkunasta ja sai hälytettyä naapurin avukseen.  Falunin käräjäoikeus oli sitä mieltä, että hyökkäykseen oli osallistunut useita eri miehiä, mutta sitä, mitä kukin oli tehnyt, oikeus ei kyennyt ratkaisemaan. Tästä johtuen ainoastaan yksi mies sai tuomion törkeästä raiskauksesta, ja hänet tuomittiin viideksi vuodeksi vankilaan. Muut syytetyt saivat ainoastaan kymmenen kuukauden vankilatuomiot avunannosta ja vakavan rikoksen salaamisesta. Kun miehet ovat kärsineet tuomionsa loppuun, he saavat jäädä Ruotsiin.

 

TERRORISMIA JA ISRAELIA

14.11.2015: Ruotsin turvallisuuspalvelu Säpo varoitti maahanmuuttajien joukkoon piiloutuneista muslimiterroristeista. Mahdolliseksi turvallisuusriskiksi määriteltyjen henkilöiden määrä on kolminkertaistunut vuonna 2015, ja heidän joukossaan on useita satoja sellaisia henkilöitä, jotka saattavat olla valmiita suorittamaan ”Pariisin kaltaisia” iskuja. Maahanmuuttovirastolla on edessään valtava suma yrittäessään rekisteröidä kaikki Ruotsiin vuonna 2015 tulleet 150 000 turvapaikanhakijaa, ja heidän joukossaan on todennäköisesti mahdollisia turvallisuusuhkia.

 

14.11.2015: Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström päästi suustaan jälleen yhden diplomaattisia seurauksia aiheuttaneen kommentin. Pariisin hyökkäysten jälkeisenä päivänä Wallströmiltä kysyttiin Ruotsin valtiollisen television haastattelussa: ”Kuinka huolestunut olette niiden Ruotsissa asuvien nuorten radikalisoitumisesta, jotka päättävät lähteä taistelemaan Isisin riveihin?” Wallström vastasi: ”Totta kai meillä on syytä huoleen, eikä ainoastaan täällä Ruotsissa vaan kaikkialla maailmassa, koska niin monet radikalisoituvat. Tässä törmäämme jälleen Lähi-idästä tuttuihin tilanteisiin, missä ainakin palestiinalaiset ymmärtävät, ettei heillä [palestiinalaisilla] ole tulevaisuutta; heidän täytyy joko hyväksyä epätoivoinen tilanne tai turvautua väkivaltaan.” Kaksi päivää myöhemmin Ruotsin Israelin-suurlähettiläs Carl Magnus Nesser kutsuttiin tapaamiseen Israelin ulkoministeriöön. Myöhemmin ministeriön tiedottaja Emmanuel Nahshon kertoi Reutersille: ”Ruotsin ulkoministerin lausunnot ovat tyrmistyttävän harkitsemattomia… [Hän] osoittaa aitoa vihamielisyyttä viitatessaan, että Pariisin terroristihyökkäyksillä ja Israelin ja palestiinalaisten välisillä monitahoisilla suhteilla olisi jonkinlainen yhteys.”  Virallisessa lausunnossaan Ruotsin ulkoministeriö kielsi, että Margot Wallströmin kommentti olisi yhdistänyt Pariisin hyökkäykset ja Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin. Ruotsin valtiopäivillä maltillisia (Moderaterna) edustava Hanif Bali twiittasi sarkastisesti, että vaikuttaa siltä, että ulkoministeri on ”suhtautumisessaan Israeliin ilmiselvä tourette-tapaus”.

 

18.11.2015: Yhteiskunnan suojelu- ja valmiusvirasto (MSB) varoitti, että turvapaikkatilanne ei ole pelkästään ”erittäin huolestuttava” vaan pahenee kaiken aikaa – ja että joissain osissa Ruotsia viranomaiset kykenevät toimimaan ja säilyttämään paikallinen rauha ja turvallisuus ainoastaan joulukuuhun saakka. Samaan aikaan maahanmuuttovirasto laski, että ns. evakuointimajoituksessa tarvitaan 13 000 vuodetta lisää. ”Ongelmaa ei kyetä täysin ratkaisemaan, vaikka armeija antaisi lisätiloja tai MSB pystyisi lisäämään telttamajoitusta”, virasto kirjoitti.  MSB:n mukaan turvapaikanhakijoiden massiivinen virta on johtanut myös siihen, että syntyperäiset ruotsalaiset ”alkavat jäädä vaille terveydenhoitoa ja sosiaalipalveluja”. MSB:n operatiivisen analysointijaoston johtaja Alexandra Nordlander kertoi Aftonbladet lehdelle, että ”MSB:llä on sellainen kiire saattajaa vailla tulevien lasten ja muiden turvapaikanhakijoiden käsittelyssä, ettei heille yksinkertaisesti jää aikaa jokapäiväisten toimintojen – esimerkiksi terveydenhoidon ja sosiaalipalvelujen – hoitamiseen”.

 

19.11.2015: Lundsbrunnin kylpylässä syttyi tulipalo vain muutama viikko sen jälkeen, kun yleiseen tietoon tuli, että tämä historiallinen rakennus muutettaisiin Ruotsin suurimmaksi turvapaikanhakijoiden majoituskeskukseksi. Poliisin mukaan tulipalo ei ollut tuhopoltto vaan sai alkunsa puupelleteillä toimivasta uunista.   Monet hotellien ja kylpylöiden omistajat ovat muuttamassa kiinteistöjään turvapaikanhakijoiden majoituspaikoiksi hyötyäkseen maahanmuuttoviraston tarjoamista tuottoisista sopimuksista. Mineraalivesilähteiden läheisyydessä sijaitsevan Lundsbrunnin kylpylän historia ulottuu aina 1890-luvulle saakka; vuonna 1917 sen maille rakennettiin sairaala. Läheisessä kylässä asuu alle tuhat asukasta, mutta kun Lundsbrunnin kylpylä päätti hyväksyä maahanmuuttoviraston tekemän tarjouksen, kylän väkiluku kaksinkertaistui. Lundsbrunnin omistajat kirjoittivat kylpylän verkkosivuilla, että he pitävät kylpylän muuttamista turvapaikanhakijoiden majoituspaikaksi väliaikaisena ratkaisuna.  Todellisuus lienee toinen.  Majoituspaikkatoimintaa jatketaan, kunnes asukkaat tuhoavat tilat toimintakyvyttömyyden rajan toiselle puolelle.

 

20.11.2015: Nordic Choice Hotels -ketjun norjalainen omistaja ja miljardööri Petter Stordalen ilmoitti, että monet ketjuun kuuluvat hotellit Skandinaviassa ja Baltian maissa eivät enää tarjoile vierailleen makkaraa ja pekonia aamiaiseksi. Aiemmin samana vuonna brittiläinen sanomalehti The Mirror nimesi hotelliketjun göteborgilaisen Clarion Hotel Postin aamiaisbuffetin maailman parhaaksi aamiaiseksi. Ilmeisesti tällä tunnustuksella ei ollut mitään merkitystä. Hotellin tekemän päätöksen ilmoitettiin johtuvan ”terveydellisistä syistä”. Pian internet kuitenkin kuhisi arveluja siitä, että todellinen syy päätökseen oli islamilaisten ruokalakien (halal) käyttöönotto. Viikkoa myöhemmin Stordalen käänsi kelkkansa. Hotellivieraiden kovat reaktiot olivat liikaa. Monet purkivat pekonikieltoon kohdistuvaa suuttumustaan Stordalenin Facebook-sivuilla. Stordalen kommentoi: ”Asiakkaat ovat sanoneet painavan sanansa. Comfort Hotels ottaa pekonin takaisin ateriavalikoimaansa.”

 

23.11.2015: 32-vuotias Hassan Mostafa Al-Mandlawi ja 30-vuotias Al Amin Sultan haastettiin Göteborgin raastuvanoikeuteen. Heidän epäiltiin matkustaneen Syyriaan vuonna 2013 ja syyllistyneen siellä ainakin kahden ihmisen murhaan. Heitä syytettiin terrorismirikoksista (tai kansainvälistä oikeutta vastaan tehdyistä rikoksista) ja murhasta. Turvallisuusasioita käsittelevän syyttäjäkamarin pääsyyttäjä Agnetha Hilding Qvarnström totesi: ”Teko tehtiin aikomuksena vahingoittaa Syyrian valtiota sekä ihmisten pelottelemiseksi, siksi luokittelu: terrorismirikokset. Vaikein osa on selvittää perusteellisesti, olivatko nämä miehet osa jotain aseellista ryhmää ja oliko kyseessä aseellinen yhteenotto vai ei.”  Syytetyt miehet tulivat Irakista ja Syyriasta Ruotsiin jo lapsina, mutta varttuivat Ruotsissa ja ovat Ruotsin kansalaisia. He matkustivat Syyriaan vuonna 2013 ja liittyivät erääseen monista siellä toimivista terroristiryhmistä. Syytteen mukaan he murhasivat kurkut katkaisemalla kaksi Aleppon teollisuusalueella kiinniotettua työläistä. Syyttäjä kirjoitti, että ”Al-Mandlawi ja Sultan ovat kumpikin iloinneet tekemistään rikoksista”.  Oikeudenistunnon aikana esitettiin teloituksista tehdyt videot, mutta siitä huolimatta molemmat miehet kielsivät osallistuneensa kyseisiin rikoksiin. Oikeussalissa paikalla olleet olivat yhtä mieltä siitä, että videot olivat eräät järkyttävimmistä ruotsalaisissa tuomioistuimissa koskaan esitetyistä kuvauksista. Ensin näytetään, kuinka mieheltä viilletään kurkku auki ja sitten, kuinka veri roiskuu ympäriinsä ennen miehen kuolemaa. Tämän jälkeen toisen miehen kaula katkaistaan. Sitten tappaja roikuttaa kädessään irtileikattua päätä ja näyttää sitä ympärillään riemuitseville kumppaneilleen. Oikeuden puheenjohtaja Ralf G. Larsson kertoi TT-uutistoimistolle: ”Joka ikinen ilta, kun olen mennyt nukkumaan, olen nähnyt ilmassa leijailevan irtonaisen pään.”  Tuomio julistettiin 14. joulukuuta: Molemmat miehet tuomittiin terrorismirikoksista, ja he saivat elinkautisen vankeustuomion. Puolustusasianajaja totesi, että tuomiosta valitetaan.

 

25.11.2015: Ängelholmin kaupunginhallitus ilmoitti ylpeänä, että sen oli onnistunut palkata maailmankuulu tähti Ängelholmin 500-vuotisjuhliin. Nyt Milanon La Scalassa ja New Yorkin Metropolitanissa esiintynyt mezzosopraano Susanne Resmark laulaisi ensimmäistä kertaa omassa kotikaupungissaan. Ängelholmin asukkaat saisivat nauttia Resmarkin – jota monet pitävät yhtenä parhaimmista mezzosopraanoista – pitämästä ilmaiskonsertista. Kaksi päivää myöhemmin paikallislehti Helsingborgs Dagblad julkaisi kuitenkin jutun, jonka mukaan Resmark oli postannut Facebook-sivuilleen islamia kritisoivia kommentteja. Tämä ilmeisesti syöksi kaupunginhallituksen paniikkiin, ja he peruuttivat tähden esiintymisen. Jutun takana ollut toimittaja Jan Andersson myönsi Dispatch Internationalille antamassaan haastattelussa, että hänen lehtensä toimittajat olivat käyneet Resmarkin lausunnon läpi mikroskooppisen tarkasti pakottaakseen kaupunginhallituksen perumaan hänen esiintymisensä. ”Teimme kirotun hyvää työtä!” Anderson totesi.

 

27.11.2015: Viikko sen jälkeen, kun Ruotsi oli nostanut terrorismin hälytystasonsa neljäksi (korkein taso tähän mennessä) viisiasteisella taulukolla, poliisi esitti lisähuolen, jonka mukaan heidän aseensa eivät yksinkertaisesti ole tarpeeksi tasokkaita mahdollisen terroristihyökkäyksen estämiseksi. ”Meidät lähetetään hoitamaan tehtäviä ilman asianmukaisia aseita, meillä on mukanamme ainoastaan yhdeksän millimetrin palveluspistoolimme. Meille on myös kerrottu, että luotiliivejä ja ballistisia kypäriä ei ehkä riitä kaikille. Tämä tuntuu siltä kuin meidät lähetettäisiin leijonanmetsästykseen hernepyssyillä ja seeprannahasta valmistetuilla haalareilla varustettuina.” Näin oli kirjoittanut ”Christian”-niminen poliisi Siren-uutistoimiston käsiinsä saamaan sisäiseen tilanneraporttiin.  Virkaveli ”Niklas” oli kirjoittanut, että hänen täytyi lähteä ilman suojakypärää partioon alueelle, jota pidettiin riskialttiina kohteena terroristihyökkäyksille, koska yksikään saatavilla oleva kypärä ei sopinut hänen päähänsä. ”Meidän täytyy yhä työskennellä ilman oikeanlaisia varusteita ja ilman riittävää taktiikka- ja ammuntakoulutusta elävinä maalitauluina ilman minkäänlaista mahdollisuutta puolustaa itseämme tai [asemapaikkaamme] kaikkia mahdollisia hyökkäyksiä vastaan.”  Poliisi kertoo haluavansa käyttöönsä voimakkaampia aseita, kuten HK MP5 -konepistoolin, jota lainvalvojat suosivat ympäri maailmaa. Kuitenkin vain harvat ovat saaneet koulutuksen tämän aseen käyttöön. Sitä paitsi jo olemassa olevia MP5-konepistooleja säilytetään poliisiasemilla – ei partioautoissa. Kansallisten operaatioiden Martin Lundinin mukaan kritiikki oli jossain määrin oikeutettua: ”Todennäköisesti tarvitsemme tulevaisuudessa lisää sellaista väkeä, joka osaa käyttää kyseistä asetta.”

 

28.11.2015: Suuri joukko Noran vastaanottokeskuksen asukkaita murtautui huoneeseen, johon  nainen oli linnoittautunut poikansa kanssa. Kolmikymmenpäinen muslimimiesten joukko ilmeisesti ajatteli, että nainen rikkoi sharia-lakia kulkiessaan Ruotsissa ilman miespuolista saattajaa. He ajattelivat, että tämän vuoksi hänet pitäisi raiskata ja hänen teini-ikäinen poikansa tappaa. Vastaanottokeskuksen henkilökunta soitti paikalle poliisit, jotka onnistuivat estämään joukkion aikeet.

 

VAIN YKSITTÄISIÄ TAPAUKSIA

Ruotsalaislähteet tarjoavat tutkijalle tällaisia uutisia kuukauden jokaiselle päivälle.   Tämä luettelo pyrkii olemaan selektiivinen siinä merkityksessä, että kaikki raportoidut tapaukset eroavat toisistaan edes jossakin yksityiskohdassa. 

 

Raporttien saaminen julkisuuteen on juttu sinänsä.

 

Kymmenessä vuodessa Eurooppa muuttuu.

 

Suomi muuttuu.

 

 

 

Kommentoi "Kuukausi monikulttuurisuutta Ruotsissa"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 _ _   ___   __  _   _____   _____ 
 | \| ||  / _ \\ | || | || | ___||  / ___// 
 | ' || / //\ \\ | '--' || | ||__   \___ \\ 
 | . || | ___ ||| .--. || | ||__   /  // 
 |_|\_|| |_|| |_|||_|| |_|| |_____|| /____// 
 `-` -` `-`  `-` `-` `-`  `-----` `-----`  
                         
 
 

17 kommenttia "Kuukausi monikulttuurisuutta Ruotsissa"

Sivu 1/2

Kuka olen? 23.2.2016 12.04

Suomen kansa on hyljännyt Jumalansa! Evankelisluterilaisen kirkon luopumus on vertaansa vailla. Nyt Jumala kääntää kasvonsa meistä, ja saamme tuta saman kauheuden, kuin naapurimaamme Ruotsi on saanut. Pelastautukoon ken voi! Ja se pelastus ei löydy politiikasta, humanismista tai aseista. Se löytyy Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa!

J. Borgman 23.2.2016 12.04

On tässä Islam-invaasiossa se hyvä puoli, että se pakottaa lännen nuutuneet nimikristityt valitsemaan puolensa, yleensäkin ryhdistäytymään ja varautumaan tuleviin vainoihin.

Herra Jeesus Kristus on ainoa järjen lähde 23.2.2016 12.04

Ruotsinhan tulisi kristittynä maana rakastaa Herraa Jeesusta Kristusta ja Hänen Käskyjään yli kaiken. Ateistikommunistit riehuvat järjettömyyksineen Ruotsia tuhoten. Sääli ruotsin kansaa, joita johtavat riivaajat.
Kaikkien kristittyjen tulee kääntyä Herran Jeesuksen Kristuksen puoleen parannuksessa ja hylätä tekopyhyys sekä valtion kumartaminen epäjumalana. Herrassa on kaikkien kansojen toivo, eikä ole olemassa mitään aitoa hyvyyttä, joka ei olisi Hänestä. Siis se ateistikommunistien hyvä, mitä he kuvittelevat itsellään olevan, on vain pelkkää ulkokultaisuutta. Tätä ateistikommunistit eivät itse pysty näkemään, mutta kuten Herra sanoo: hedelmistään te tunnette heidät. (Matt.7:16)

Seija 23.2.2016 12.04

Kiitos Leo, olet ainoa joka puhuu totta.

Ihmettelyä1 23.2.2016 12.04

Kiitos Leo Mellerille asiallisesta dokumentista!Tämä odottaa Suomea omilla mausteillamme.Opetussuunnitelmasta puhuen, uusi Suomen v2016,OPS opettaa jopa uskonnonkirjassa esitellen erilaiset perheet :"lesboperheet".Samaan aikaan on kansalle ja opetusväelle annettu hyssyttelevä ja ihasteleva kuva sateenkaariväestä,sekä paradoksaalisesta noiden "vihollisesta" islamista. Hyvin useiden oppikirjojen kansissa vain ainoana maahanmuuttajana hymyilee muslimi-tyttö päässään joku huiveistaan.Asian irvokkuutta eivät vinoon valistetut opettajamme työpaikkansa menetyksen uhalla tiedä,kuten eivät oppilaat ja vanhemmat ja yleisö.Islamissa huivit hijabit jne.ovat sitä merkkinä ja "suojana" sitä varten,että tyttö on "naimariistaa" jo vauvaiästään lähtien .Jotta miesten "himot eivät syyttömästi heräisi" on jo pikkutyttöjenkin pidettävä päähinettä.Eli siis koulukirjan kannessa hymyilevä muslimityttö päähineineen onkin kuvaus ja muistutus perverssistä ja surullisesta suhtautumisesta tyttöihin ja naisiin! -Tällaisesta ihmisoikeusrikkomuksesta eivät eliitti,media ja päättäjät ole tietääkseen? Samalla tuollainen esim.oppilaitoksissa islampäähine päässä kulkeminen on myös ikään kuin loukkaus ja aliarvio suomalaista ei-muslimimiestä kohtaan.Suomalainen mies ei haaveile alaikäisestä vaimosta ja "avioseksistä" lapsivaimon kanssa,ja himot on poissa,ollaan sivistyneessä olomuodossa.Harvat pervertikot ja raiskaajat on vielä toistaiseksi pyritty saamaan telkien taakse tai hoitoon. Kuinka on,jos kulttuuriamme piilo-islamilaistetaan valheellisella opetuksella ja medialla? Vielä on aikaa pitää ääntä ja vaatia järkeä ja totuutta,laillisuustaistelulla toreilla,mediassa,kansanedustajia asiaviesteillä pommittaen ja Arabian kielellä traktaatein yms evankelioiden,lujasti mutta rakkaudellisesti Kristuksessa!Työhön ja rukoukseen,nyt!

VIEKÄÄ TIETOA ETEENPÄIN 24.2.2016 9.03

Vetoomus.

Koska ihmisten on tiedettävä, mitä tuolla naapurimaassa, muutaman sadan kilometrin päässä tapahtuu, niin pyydän teitä jakamaan tätä
Leo Mellerin artikkelia eteenpäin mahdollisimman laajasti niiden välineiden kautta, mitkä teillä on.

Vain todellinen sensuroimaton tieto voi estää Suomessa tapahtumassa samaa. Ja tietenkin Jumala. Mutta enpä tiedä onko Hänen tahtonsa se että me vain passiivisena odotamme teuraalle viemistämme.

Erkki Hänninen 24.2.2016 9.03

Raamatun mukaan esivalta ei turhaan miekkaa kanna.
Kirjoituksessa mainittiin Ruotsin poliisin aseiden riittämättömyys terroristeja vastaan. Jos poliittista tahtoa vielä jonkin ihmeen kautta löytyy, niin voisiko Ruotsin poliisi saada aseellista virka-apua Ruotsin puolustusvoimilta?

Poliisin partioautot voisi myös varustaa järeämmällä, mutta operatiivisesti tarkoituksemukaisen keveällä automaattiaseistuksella. Tämä olisi tärkeää virkavallan mennessä tehtäviinsä muslimien miehittämille ja valtaamille ns. no go -alueille.

Pohjolan virkavallan on otettava kovat otteeet käyttöön, lain ja järjestyksen turvaamiseksi, ja ihmisten suojelemiseksi. Tässä ei mikään monikulttuurisuushaihattelu, eikä ns. unelmointi auta!

Vakavaa tekstiä 24.2.2016 9.03

Kiitos Leo Meller.

Kun afganistalainen muuttaa suomeen, tai Irakilainen jne. Aivan varmasti vie aika kauan ennenkuin uusi kulttuuri "sisäistyy", ajattelumaailma muuttuu. Ja vain jos näin halutaan tapahtuvan. Voihan käydä niinkin ettei muutu lainkaan.

Kunnes näin tapahtuu ovat nuoret naiset suomessa (ja väliin vanhemmetkin) vaarassa monin tavoin. Se ettei yleinen media asiasta puhu on peturuutta nuoria naisiamme kohtaan.

Kevät tulee ja vaatetus vähenee, informoikaa siis runsaasti jokainen suomalaisia teini ikäisiä, ja heidän vanhempiaan ja kaikkia, miten todella maamme jo nyt on muuttunut 30 tuhannen eri uskoisen myötä.

Seurakuntienkin tulisi pitää tasapainoinen opetus, evankelioimme mutta myös varoitamme, ei vain hehkuttaa yhtä toisen kustannuksella.

MM 24.2.2016 9.03

Minua kauhistuttu maikkarin nettisivuilla näkemäni video järkyttävän pitkästä leipojonosta Myllypurossa. Ohikulkenut autoilija, joka oli kuvannut kyseisen leipäjonovideon, oli kirjoittanut otsikoksi " Suomi vuonna 2016". Ihmettelen kovasti sitä , miksi tietääkseni Ruotsissa ja muista pohjoismaissa tällainen hyvin murheellinen leipäjonoilmiö kokonaan puuttuu...

Mummi 72 28.2.2016 14.21

Pelottaa tämä päättäjien välinpitämättömyys ja ymmärtämättömyys.
Sukupuolineutraali avioliittolaki on heillä tärkein. Miten he voivatkaan
olla kuin huppupäässä, etteivät näe mitä ympärillä tapahtuu.

Thomas Mäenpää 28.2.2016 14.21

Kiitos silmiä avaavista tiedoista. Ps, minä olen se kaveri, jonka kanssa sinä juttelit taksissa muutama vuosi sitten, vahvoista demonisista kokemuksistani.

Pirjo Tolonen 28.2.2016 14.21

Olen pohtinut sitä kun Euroopassa kaikilla mailla on hyvät ja kalliit puolustusvoimat niin,
MIKSI TÄMÄN INVAASION SALLITAAN TAPAHTUA ???

Eihän tässä ole mitään järkeä, tuhotaan omat maat. Syyn täytyy olla muualla. Raha ja Pankkiirit järjestävät näitä sotia tarkoituksella.

ujohko 28.2.2016 14.21

Noinhan se menee, mutta kaikkineenkin tuo on vain seurausta jostakin muusta:
https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

Juutalaisen Spectren kommentin voi toki katsoa edustavan vain hänen omaa näkemystään, mutta faktat kyllä puoltavat sen olevan laajemminkin omaksuttu käsitys juutalaisten joukossa. Tässä tosin on oltava tarkkana. Täytyy ymmärtää, että Talmud-juutalaiset ovat aivan eri asia kuin Toora-juutalaiset. Talmud-juutalaisuus on käytännössä juuri sitä mistä Jeesus moitti fariseuksia, että nämä rikkovat Jumalan käskyt perinnäissäädöksillään.

Onko Mellerille tuttu ajatus se, että raha luodaan tyhjästä? Jos ei ole, kannattaa ottaa selvää mistä siinä on kyse, koska se on historian suurin talousrikos - ja sitä ylläpidetään yhteiskuntien eliitin toimesta, vieläpä globaalisti. Avainpelurit voi kyllä selvittää ja huomata kuinka heillä on yksi yhteinen nimittäjä. Siinä vain tulee vastaan eräs ongelma: Ei ole sopivaa sanoa sitä, koska silloin tekee monien mielestä viharikoksen. Ongelman laajuudesta voi saada käsityksen kun huomaa, että niin media, pankit kuin poliitikotkin ovat näiden tahojen kontrollissa, koska se nimeltä mainitsematon yhteinen nimittäjä on myös vapaamuurarillisten salaseurojen taustavaikuttaja.

Kristillisesti ongelma on kuitenkin tämä kaksijakoinen: Lässyttäjät eivät suostu toteamaan tosiasioita, puhumaan niistä, informoimaan niistä ja ratkomaan niitä, koska se kuulemma olisi antisemitismiä. Toisaalta moinen vaikenemisen kulttuuri juuri kristillisyyden parissa johtaa siihen, että ei-kristilliset tahot sen sitten tekevät, käytännössä sellaiset tahot jotka oikeasti ovat antisemiittejä.

Lyhyesti:
Talmud-juutalaisuus pyrkii maailmanherruuteen, sitä ei käy kiistäminen kun katsoo mitä Talmudissa lukee, tai kun katsoo omistuksia, tai kun katsoo ketkä ovat yhteiskunnan avainpaikoilla ja mitä he sanovat. Heillä on kätyrinsä, mm. vapaamuurarit, nuo jotka valalla vannovat auttavansa vapaamuurariveljeä kaikessa muussa paitsi murhassa ja maanpetoksessa. Ristiriita sekin, kun vannotaan valmiudesta rikoksiin, koska sehän jo itsessään on mitä maanpetoksellisinta ja rikollisuuden edistäminen itsessään lisää myös henkirikosten määrää.


Efesolaiskirje 5

8 Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina
9 -sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä-
10 ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle;
11 Älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä.
12 Sillä häpeällistä on jo sanoakin, mitä he salassa tekevät;
13 mutta tämä kaikki tulee ilmi, kun valkeus sen paljastaa, sillä kaikki, mikä tulee ilmi, on valkeutta.

keijo 28.2.2016 14.21

Tässä suora lainaus D. Wilkersonin NÄKY-kirjasta.

"On olemassa kaksi voimaa, jotka estävät homoseksuaaleja antautumasta täydellisesti syntiinsä: yhteiskunta ei hyväksy heitä ja kirkko vastustaa heitä opetuksillaan.
Mutta nämä esteet häviävät, kun yhteiskunta ei enää vastusta heidän syntiään eikä pidä sitä epänormaalina, vaan rohkaisee heitä siinä ja kun kirkko ei enää saarnaa heidän synnistään, vaan tukee heitä heidän sukupuolisissa toiminnoissaa.Tulvaportit ovat auki ja homoseksuaaleja rohkaistaan jatkamaan synnissään.
Näyssäni olen nähnyt, että nämä kaksi estettä pyyhitään pois tieltä ja kun ne otetaan pois, seuraa kaaos.

Siis Herra ilmoittaa, että nämä esteet pyyhitään pois, ei, että jos ne otetaan, vaan Herra ottaa pois ja on jo ottanut ja jokainen voi ikkunastaan katsoa, onko siellä turuilla ja toreilla kaaos vai vallitseeko siellä rauha.
Herää Suomi, sillä kohta on aika seuraavalle jakeelle:

Jes. 1:6
Kantapäästä kiireeseen asti ei ole tervettä paikkaa, ainoastaan haavoja, mustelmia ja vereksiä lyömiä, joita ei ole puserrettu, ei sidottu eikä öljyllä pehmitetty.

Antti Tervasmäki 19.3.2016 16.14

Olisin vain kysynyt herra Melleriltä, mitkä ovat Antikristuksen maantieteelliset rajat ja uskooko hän että tämä EU on lopunajan Antikristuksen valtakunta?