Artikkelit

http://patmos2.vlu.fi/filebank/articles/list_1177_6149-messianic-juutalainen.jpg Kaikkialla, missä Patmos Lähetyssäätiön Ystävyyden silta -seurakunnan työ on tavoittanut juutalaisia Venäjällä ja IVY-maiden alueella sekä Romaniassa, löytyy juutalaisia, jotka tietävät kertoa, miten heidän elämänsä on muuttunut Jeesus Messiaan kohtaamisen kautta. Yksi heistä on Keski-aasiasta... http://patmos2.vlu.fi/arkisto/1177/juutalainen_joka_loysi_messiaan Patmos article

Juutalainen, joka löysi Messiaan

Kaikkialla, missä Patmos Lähetyssäätiön Ystävyyden silta -seurakunnan työ on tavoittanut juutalaisia Venäjällä ja IVY-maiden alueella sekä Romaniassa, löytyy juutalaisia, jotka tietävät kertoa, miten heidän elämänsä on muuttunut Jeesus Messiaan kohtaamisen kautta. Yksi heistä on Keski-aasiasta kotoisin oleva Mihail. Alla hänen uskoontulotodistuksensa. Lue ja iloitse kanssamme kuinka Israelin huoneen kadonneet lampaat löytävät Paimenensa -Messiaan Jeesuksen:

Lataa koneellesi Raportti IVY-maiden juutalaistyöstä

Raportti

 

Olen syntynyt täällä Uzbekistanissa juutalaisessa perheessä 32 vuotta sitten.

Nyt vanhempani asuvat Israelissa. Huolimatta siitä, että vanhempani olivat niin sanottuja synagogajuutalaisia; he lukivat Tooraa, pitivät juhlapyhät ja yrittivät elää kaikin puolin juutalaisten lakien mukaan, minua tällainen elämä ei kiinnostanut.

Halusin elää hauskasti ja olla vapaa. Kävin discoissa, tapasin kavereita ja vietin aikaa yhdessä myös tytöt kiinnostivat…Erään kerran kun olin jättämässä jäähyväisiä tyttökaverilleni, joka muutti pois Uzbekistanista, pyysin, että tämä tyttö tutustuttaisi minut tänne jäävään parhaaseen ystäväänsä, toivoin, että tästä tytöstä tulisi minulle seuraava disco-kaveri. Kävi ilmi, tämä uusi tyttö opiskeli hengellisessä seminaarissa.

Hän pyysi minut mukaansa opiskelupaikkaansa. Minusta tämä tuntui aika omituiselta: Tyttö opiskelee hengellisessä seminaarissa ja käy discoissa! Myöhemmin tajusin, että miltei kaikki seminaarin opiskelijat olivat kaukana kaikesta hengellisyydestä. Ainoa, joka tuolla seminaarissa minua kiinnosti, oli se, että siellä opiskeltiin kaiken muun ohessa englantia. Joten menin itsekin sinne opiskelemaan.

Opiskelu kesti neljä vuotta. Vanhempani eivät asiasta luonnollisesti pitäneet, sain kovia moitteita. Mutta en välittänyt siitä, jatkoin opiskelua. Jopa tunnustin Jeesuksen Kristuksen ”Herrakseni”, vaikka käytännössä Hän oli kaukana elämäni Herrasta. Eikä  ympärillänikään ollut ketään sellaista, johon olisin halunnut samaistua tai edes tunnustaa, että tuo ihminen on todella aito ja rehellinen kristitty.

Kunnes erään kerran Herra johdatti minut tutustumaan sellaisiin ihmisiin, jotka alkoivat myönteisesti vaikuttaa elämääni. Tutustuin Petjaan ja Sashaan Ystävyyden sillan työntekijöihin. He keskustelivat kanssani ja rukoilivat minun ja Larissan - tuon seminaari-aikaisen ”disco-kaverini”- puolesta, olimme nyt jo avioituneet. Aloin käydä heidän juutalaisseurakuntansa kokouksissa.

Yhä edelleen halusin nähdä tai jollakin tavalla kokea järjellä Jumalan, koskettaa Häntä niin kuin Tuomas, jotta voisin uskoa. Pyysin Jumalaa antamaan ihmeen elämääni.

Kuulin erään kerran yhden paikallisen pastorin todistavan, miten hänen vaimonsa oli raskaana, oli vasta alkukuukaudet menossa ja lääkärintarkastuksessa hänelle sanottiin, että lapsi on kuollut kohdussa, hänet on mitä pikimmiten otettava ulos. Pariskunta ei mitenkään voinut suostua asiaan, he alkoivat palavasti rukoilla, rukoilivat ja rukoilivat. Niin fyysisesti kuin moraalisesti tilanne oli heille hyvin vaikea. Jumalan kanssa he kuitenkin jaksoivat. Kun aika tuli, vaimo synnytti elävän, terveen lapsen. Lääkärit olivat shokissa. Kunnia Jumalalle!

Samantapaista ihmettä saimme kokea Larissan kanssa ensimmäisen lapsemme kohdalla, kun emme mistään ymmärtäneet mitään. Lääkärit olivat arvioineet synnytyksen huhtikuulle. Kuitenkin jo helmikuun alussa Larissa tunsi, että lapsivesi meni. Emme ottaneet tietämättömyyttämme yhteyttä lääkäriin.

Oli jo kolmas päivä lapsiveden jälkeen, kun vihdoin käännyimme lääkärin puoleen, joka määräsi meidät kiireesti synnytyslaitokselle. Kaiken jälkeen poikamme Daniil syntyi kuudennella kuukaudella ja terveenä! Kiitos Jumalalle Hänen ihmeestään.

Tämänkin jälkeen Jumala on usein näyttänyt ihmeitä tekevän kätensä voiman perheessämme, jotta meidän Kristuksessa ”vauvojen” usko vahvistuisi. Nyt meillä on jo viisi lasta: Daniil, Samuil, Mihail, Anna ja Stefan. Ja me koko perhe kuulumme Kristukselle, ja palvelemme Häntä. Kunnia Hänelle!