Artikkelit

http://patmos2.vlu.fi/filebank/articles/list_1162_6107-armenia_anneli_01_pieni.jpg Minulla on ollut suuri ilo palvella monia vuosia täällä Armeniassa ja olla täyttämässä Lähettäjäni tahtoa. Kiitos, että olet ollut uskollinen lähettäjäni. Yhdessä olemme saaneet kantaa hedelmää Jumalan valtakuntaan ja saaneet riemuita Hänen antamistaan voitoista. KIITOSAIHEENA pienistä ihmeistä... http://patmos2.vlu.fi/arkisto/1162/lapset_kysyvat_vielako_suomalaiset_jaksavat_auttaa Patmos article

Lapset kysyvät: Vieläkö suomalaiset jaksavat auttaa?

Minulla on ollut suuri ilo palvella monia vuosia täällä Armeniassa ja olla täyttämässä Lähettäjäni tahtoa. Kiitos, että olet ollut uskollinen lähettäjäni. Yhdessä olemme saaneet kantaa hedelmää Jumalan valtakuntaan ja saaneet riemuita Hänen antamistaan voitoista.

KIITOSAIHEENA pienistä ihmeistä haluan kertoa 6-vuotiaasta Milena-tytöstä.

Milenalla on diagnosoitu CP-vamma, mikä vaikuttaa hänen päivittäiseen elämäänsä ja toimintakykyynsä. Hän oli hyvin yksinäinen lapsi. Jo heti alkuvaiheessa kun todettiin, että tytöllä on kehitysvamma, lääkäri antoi murskaavan lausunnon pienestä potilaastaan. ”Tämä lapsi ei tule koskaan oppimaan mitään ja hän tulee aina olemaan onneton.” Perhekin tulisi lääkärin sanojen mukaan suuresti kärsimään, joten lääkärin ehdotus oli: ” Antakaa lapsi lastenkotiin, kyllä hän siellä ruoan saa suuhunsa.”

Milenan uskovainen isoäiti rukoili lapsenlapsensa puolesta. Hänellä oli huoli lapsen tulevaisuudesta ja hän pyysi Jumalaa tarttumaan Milenan elämään.

Milenan äiti oli kuullut kuntoutuskeskuksestamme ja toi lapsen meille. Milenan kuntoutusprosessi alkoi. Jo heti alkuvaiheessa lapsen vanhemmat olivat ihmeissään Milenan edistysaskelista. Eniten Milena nautti vesiterapiasta. Vedessä lapsi pystyi tekemään erilaisia harjoituksia ja liikuntaharjoituksia, jotka olivat tehokkaita Milenan jäykille ja kivuliaille lihaksille.

Koska Milenalla on vaikeuksia puheen alueella, musiikkiterapeutti löysi yhteisen kielen Milenan kanssa, jossa sanoja ei tarvittu. Myös laulaminen oli hyvää puheen harjoitusta. Lapselle tehtiin alaraajoihin korjausleikkaus, jossa jalkojen virheasennot korjattiin. Kuntoutuskeskuksessa syntyi myös tärkeitä ystävyyssuhteita muiden lasten ja Milenan välillä.

Tänä päivänä Milena on onnellinen lapsi. Hän tulee kuntoutuskeskukseemme hymy huulillaan ja haluaa halata kaikki uudet ystävänsä. Aivan aluksi hän haluaa näyttää meille kaikille, miten hän pystyy jo ottamaan muutaman askeleen ja tarkkailee reaktioitamme. Valmistelemme nyt pääsiäistapahtumaa, jossa pääsiäiskuvaelmalla ja lauluilla on suuri merkitys. Milena laulaa sydämestään ”pääsiäisen ilo on sydämessäni”. Pääsiäisen ilosanoma on koskettanut monia lapsia ja lasten vanhempia. Hän elää, Hän on ylösnoussut, Herra Jeesus.

Kiitos suomalaisille kummeille

Kiitos, että olet ollut mukana ja tukenut arvokasta työtämme. Kun kerroin lapsille Suomen kummeista ja ystävistämme, jotka auttavat lapsiamme täällä Armeniassa, lapset olivat kosketettuja.

Muistan, kun Beko kysyi minulta: ”Jaksavatkohan Suomen kummit vielä auttaa meitä?”

Pyydän sinua rukoilemaan ja tukemaan edelleen ohjelmiamme Armeniassa. Olet avainhenkilö, että ohjelmamme voivat jatkua. Olemme nähneet Taivaan Isän siunaavan käden niin monien kärsivien ja yksinäisten lasten elämässä Patmos-kummityömme kautta.

Me kiitämme aina Jumalaa teistä kaikista, kun muistamme teitä rukouksissamme. (1. Tess. 1:2)

Rakkain terveisin,
ANNELI TURJA

Rakkaudenlahjallasi autat
Armenian lapsia

Kohde

Kohde: *
Summa: *

Maksajan tiedot

Etunimi:
Sukunimi:
Katuosoite:
Postinumero:
Postitoimipaikka:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Minulle ei vielä tule ilmaista patmospostia, haluan jatkossa postia:
Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaanKiitos lahjastasi!