Artikkelit

http://patmos2.vlu.fi/filebank/articles/list_1161_6104-Tuvan-seurakuntalaisia_pieni.jpg Pääsiäisen alla paloi kirkko Kyzylissä, Tuvan pääkaupungissa. Tuva on Venäjän federaatioon kuuluva n. 307 000 asukkaan valtio, joka sijaitsee maantieteellisesti Aasian keskipisteessä etelä-Siperiassa. Pääosa asukkaista on tuvalaisia, mutta venäjää puhutaan laajalti. Tuvalaiset tunnustavat yleisesti... http://patmos2.vlu.fi/arkisto/1161/kirkko_paloi Patmos article

Kirkko paloi

Pääsiäisen alla paloi kirkko Kyzylissä, Tuvan pääkaupungissa. Tuva on Venäjän federaatioon kuuluva n. 307 000 asukkaan valtio, joka sijaitsee maantieteellisesti Aasian keskipisteessä etelä-Siperiassa. Pääosa asukkaista on tuvalaisia, mutta venäjää puhutaan laajalti.

Tuvalaiset tunnustavat yleisesti Tiibetin buddhalaista uskoa, mihin liittyy vahvasti perinteistä shamanismia. Ortodoksiseen kirkkoon kuuluu n. 1,5% tuvalaisia, protestanttisiin n. 1%. Suuri etu tuvalaisilla moniin vähemmistökansoihin on siinä, että heidän kielelleen on käännetty koko Raamattu.

Moskovassa sijaitsevan Raamatunkäännösinstituutin johtaja Vitaly Voinov johti tuvankielistä raamatunkäännöstiimiä.

Kyzylissä hiljattain palanut kirkko, Evankeliumin Valo baptistikirkko, oli hänen ja hänen perheensä kotikirkkona heidän asuessaan Kyzylissä. Kirkon perustivat 22 vuotta sitten ukrainalaiset lähetystyöntekijät.

Seurakuntalaiset haluavat elää todeksi evankeliumin ja levittää sitä tuvalaisten keskuuteen. Tytärseurakuntia onkin syntynyt ympäri Tuvaa. Kesäisin seurakunta pitää kristillisiä lastenleirejä.


    Kuvassa Tuvan seurakuntalaiset pitämässä evankelioimistilaisuutta ulkona.   

KIRKON PALO JOHTUI todennäköisesti huonoista kattoeristeistä. Katto syttyi tuleen liedestä lähteneistä kipinöistä. Kirkossa olleet miehet eivät saaneet paloa sammutettua. Palomiehet tulivat liian myöhään ollakseen avuksi. Katto oli jo täysin palanut. Sammutukseen käytetty vesi kasteli kaiken kirkon sisällä. Kun pakkasta oli vielä – 30 astetta, kaikki jäätyi. Vakuutuksia ei ollut.

SEURAKUNTA TARVITSEE kokonaan uuden kirkkorakennuksen. Mahdollisesti heidän tarvitsee ostaa maata ja rakentaa uusi rakennus tai he voivat ostaa olemassa olevan talon ja korjata sen seurakunnan käyttöön.

Varoja alettiin heti koota uutta rakennusta varten. Seurakuntalaiset ovat saaneet kerättyä n. 9000 euroa. Vielä tarvitaan ainakin 36 000 euroa.


Tuvan Evankeliumin Valo -seurakuntalaisia pääsiäisenä palaneen kirkkorakennuksen edessä.   

VITALY VOINOV VETOAA ystäviinsä – kuten Patmokseen – jotta uusi kirkkorakennus saataisiin pian pystyyn. ”Ei ’kirkko’ ole rakennuksissa, mutta rakennus auttaa, erityisesti Siperiassa, jossa on jäätävän kylmä puolet vuodesta”, toteaa Vitaly.

Patmos on tukenut tuvankielistä raamatunkäännöstyötä ja edelleen tukee tuvankielisen kristillisen kirjallisuuden ja äänitteiden valmistamista.

Nyt apua tarvitsevat Kristuksen palvelijat.

Jos haluat olla mukana pystyttämässä uudelleen Kyzylin Evankeliumin Valo kirkkorakennusta, voit anna lahjasi alla olevalla lomakkeella.

 

Rakkaudenlahja Evankeliumin Valo -seurakunnan uutta kirkkorakennusta varten:

Kohde

Kohde: *
Summa: *

Maksajan tiedot

Etunimi:
Sukunimi:
Katuosoite:
Postinumero:
Postitoimipaikka:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Minulle ei vielä tule ilmaista patmospostia, haluan jatkossa postia:
Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan